lørdag den 11. juni 2011

Frankenstein I - Dean Koontz

Ja, så faldt jeg da over endnu en Koontz-bog. Føler mig sgu en smule ensporet efterhånden. :)

Men hvad ... så længe man er godt underholdt under en total snotnæse, så er det vel også godt nok. Og da Frankenstein 1 - Den fortabte søn er første del af en trilogi, så ryger der jo nok også et par ekstra Koontz-bøger i nærmeste fremtid.

Den er også underholdende og fængende. Jeg har altid godt kunnet lide at man blandet virkelighed med sagn og myter. Her myten om Frankenstein skabt af Mary Shelly.

Koontz' Frankenstein hedder nu Victor Helios og hans skaberværk kaldes Deucalion. Et to meter højt "misfoster", der har taget navn efter den græske mytologi, hvor Prometheus, der skabte mennesket havde en søn, netop ved navn Deucalion.

Men Victor Helios stoppede ikke med Deucalion for et par hundrede år siden; han har forbedret sig selv til udødelighed, og er i gang med at skabe "Den ny race", der i det rette øjeblik skal udslette "den gamle race", selvfølgelig med Victor Helios i spidsen som "Fader" for den nye menneskehed.

Hvilket nogen selvfølgelig vil forsøge at forhindre i de kommende to bøger. Så dybest set er det jo ikke en historie man bliver hverken klogere eller dummere af.

Men den er udmærket til at udholde en sommerforkølelse med. :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar