lørdag den 27. februar 2010

Når guder er værst - Marie Phillips

Da jeg for nylig var på bogudsalg, stod jeg blandt måske 80 mennesker i vores lille udmærkede boghandel i Rudkøbing. Boghandleren kanter sig igennem menneskemængden, ser jeg står med bogen her, og siger: "Den må være lige noget for dig. Jeg tænkte på dig, da jeg læste den."

Billigt salgstrick, for jeg købte den jo. :-)

Og det har jeg ikke fortrudt. Bogen handler om de fallerede græske guder, der ikke har været sig selv efter "Jesus og alt det der". Nu bor de i et faldefærdigt hus i London, hvor de har mere eller mindre katastrofalejobs. Bl.a. ernærer Afrodite sig af at sælge telefonsex og Artemis er hundelufter.

Den helt almindelige Alice og hendes lige så ordinære kæreste (selv om de ikke har turdet at sige det til hinanden endnu) bliver pludselig involveret i gudernes liv og færden, og så sker der jo selvfølgelig ting og sager.

Pudsigt nok kan man se at det er en debutant, der har skrevet bogen, men det gør ikke spor. Man er forrygende underholdt, de græske guder er beskrevet med et kærligt glimt i øjet, og ideen er jo bare generelt fantastisk.

Den kan anbefales.

Om den skal placeres under Fantasy eller Historisk kan jeg ikke lige blive klog på, men nu røg den under Fantasy. :-)Ingen kommentarer:

Send en kommentar