mandag den 5. august 2013

Ulvene - Det Mørke Tårn 5 - Stephen King

På rejsen mod Det Mørke Tårn kommer Roland og hans ka-tet til byen Calla Bryn Sturgis, hvor Fader Callahan, der er kommet til Den Midterste Verden fra Salem's Lot, inderligt beder om deres hjælp til at bekrige Ulvene fra Tordenskoven, som angriber byen og "høster" deres børn.

Roland, Eddie, Susannah og Jake ved, at hvis de skal gøre sig håb om at nå frem til Det Mørke Tårn, er de nødt til at stå i spidsen for byens indbyggere i slaget mod de uhyggelige Ulve på de grå heste. Men der er nogen i byen der modarbejder dem. Nogen, der ønsker, at Ulvene tager børnene ...
Mens Fader Callahan fortæller sin historie, og det står klart, at den er uløseligt forbundet med Det Mørke Tårn, lægger de fire rejsende planer, der skal være mere snedige og vovede end nogensinde før ...


Jeg var sørme ikke lang tid om at læse denne, selv om det er en moppedreng på 760 sider. Historien er medrivende og let fortalt, som jo er vanligt for King. Han kan sgu det skidt. :-)

Vores ka-tet er, som det fremgår af bagsideteksten ovenfor, nåede frem til byen Calla, der i hver generation opsøges af "Ulve", der kidnapper halvdelen af landsbyens børn, for at sende dem tilbage som tosser. De bliver altid advaret af robotten Andy, der udover den vigtige advarsel, ikke kan bruges til andet end at passe børn og fremsige horoskoper.
Det er dog ikke alle i byen, der er lige begejstrede for revolvermændenes ankomst, for hvis det nu ikke lykkedes dem at besejre Ulvene, hvad sker der så? Vil Ulvenes hævn være endnu frygteligere end "bare" tabet af børnene?

Den næste tid inden Ulvenes ankomst (der er meget præcist forudsagt af Andy) bruger revolvermændene til at undersøge byens muligheder for forsvar, men de har også langt vigtigere ting at tænke på. I New York står rosen på den tomme byggegrund, som er ved at ryge boghandleren Calvin Tower af hænde, og ka-tetten er nødt til at sikre den. Men hvordan kommer de til parallelverdenens Amerika?

Og så er der også det ubehagelige faktum, at da Susannah fangede dæmonen i stencirklen, hvorigennem Jake entrede deres verden, blev hun besvangret af den. Ingen ved hvordan, og endnu mindre hvornår barnet (hvis det da er et barn) kan forventes at komme.

Alt i alt er dette en helstøbt King roman. Jeg elsker det western-præg den har over sig, revolvermændenes indbyrdes forhold og Roland, som den klippefaste anfører og helt.
Åh jo, det her har han gjort godt. :-)


1 kommentar:

  1. Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

    Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

    Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

    Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hastende hjælp af enhver art, kontakt doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818 og kontakt også læge Zuzu på Viber via +2347013499818

    SvarSlet