lørdag den 13. april 2013

Vinterstorm - Isfolket 10 - Margit Sandemo

Af de tre guløjede efterkommere af Isfolket er Villemo den, som volder familien de største problemer.
Hun forelsker sig i en husmandssøn, hvis familie gennem generationer har båret nag til familien Meiden. under hans farlige indflydelse kommer hun ud for en række rystende oplevelser.

Dominic, Niklas og Villemo er Isfolkets store mysterium. De er alle guløjede og har hver især specielle evner. Niklas kan helbrede ved håndspålæggelse, Dominic er modtagelig for sindsstemninger, men Villemo har endnu ikke fået åbenbaret sine evner.
De ældre i slægten ved ikke hvad det betyder, men har en teori om at da Gabriella og Kaleb fik deres lille dødfødte ramte datter, blev forbandelsen forandret.

Villemo ligner Sol i sin rastløshed og vildskab. Hun er svær at tøjle og følger sine egne ideer. Derfor følger hun også efter Eldar Svartskogen, da rygterne siger at han skulle have slået en mand ihjel. Hun tror ikke på det. Fornægter at se at familien Svartskogen er nogle bitre mennesker, der ikke viger tilbage for hævn.

Det er dog ikke kun det, hun forvilder sig ud i. Et spirende oprør mod den danske overmagt ulmer i Norge, og pludselig står hun i oprørets midte.

Dette er også en af de gode bøger. Villemo er dejlig personlighed, som man kun kan elske på trods alle de genvordigheder hun medfører.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar