lørdag den 27. april 2013

Fordrevet - Isfolket 22 - Margit Sandemo

Omsider når Heike hjem til Norge, blot for at opdage at hans arv, Gråstensholm gods uretmæssigt er overtaget af en svindler.
En fjern slægtning, den ganske unge Vinga, er blevet fordrevet fra sit hjem, Elistrand, efter forældrenes død.
Nu begynder en hård kamp for de to unge mennesker for at få deres ejendomme tilbage - og en kamp for at tæmme farlige følelser.

Da Heike ankommer til Gråstensholms sogn bliver han forfærdet over forholdene. Ikke nok med at alle tre ejendomme; Gråstensholms gods, Elistrand og Lindealleen er blevet overtaget af svindlere, men Vinga Tark er forsvundet. Hans eneste slægtning.
Efter hendes forældres død forsøgte hun en tid at forvalte ejendommen så godt hun kunne, men sagfører Sørensen, der virkelig havde et godt øje til gården, modarbejdede hende i det skjulte, og til sidst kom gården på auktion. Han truede hende med børnehjem, så Vinga tog en ged og flygtede op i vildmarken, hvor hun boede to år helt alene.

Først er hun så sky at hun dårligt kan se mennesker uden at stikke af, men med Heikes hjælp, vender hun tilbage til "normale mennesker".
Værre er det med bedrageriet mht. gårdene. Dommer Snivel, som sidder tungt på Gråstensholm, har et af de højeste embeder i Norge, og der er ingen sagfører, der ønsker at hjælpe dem. Bortset fra én.


Den er lidt trist denne bog. Man ved jo at der har været liv på alle gårdene, og nu er der kun to norske Isfolke-ætlinge tilbage. Slægten skrumper ind, og hvem er der så tilbage til at tage kampen op mod Tengel den Onde den dag "den med de mest overnaturlige evner" fødes?
Nu har jeg jo læst den en gang eller to før (eller otte), så jeg er nogenlunde fattet. :-) Men lidt trist er det alligevel.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar