torsdag den 18. april 2013

Opgøret - Isfolket 13 - Margit Sandemo

Et uhyre spreder skræk og rædsel i Norge ved at forårsage mystiske dødsfald. Da nyheden om monstret når Gråstensholms sogn, er de tre guløjede i Isfolkets slægt klar over, at det er opgøret med denne dæmon, de er udvalgt til.
Niklas, Villemo og Dominic drager ud for at møde deres skæbne ...

De tre er nu klar over at deres opgave står foran dem. Dominic, der kan fornemme tanker og følelser  på afstand. Niklas med sine helbredende hænder og Villemo med sin utøjlelige kraft. Hun fungerer nærmest som "talerør" for forfædrene, og kan mærke deres kraft fylde sig i disse situationer.

Ingen ved hvor "Uhyret" kommer fra, men de er overbeviste om at han må være af Isfolket. De spidse skuldre, de skæve øjne, det skrækindjagende udseende. Alt peger på at han må være en ukendt ætling af Isfolket. Men hvorfra?

Deres mission åbenbares for dem. At gøre denne ondskabsfulde og blodtørstige morder til et godt menneske. Det virker håbløst.

De får kontakt med Ulvhedin, som de "døber" ham og han og Villemo kæmper mod hinanden med hver deres trolddomskræfter. Heldigvis er han svækket af sine sår, ellers havde det nok set sort ud for de udvalgte isfolke-ætlinge.
Dog er det fra en helt uventet kant at de får hjælp til deres forehavende.


Med fare for at gentage mig selv, så er dette også en fremragende bog. Det kan jo ses på den hast jeg flyver igennem bøgerne på. Ok, de er ikke så lange. Godt 200 sider hver, men de er letlæste og man drives gennem historien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar