lørdag den 20. april 2013

Ridderen - Isfolket 14 - Margit Sandemo

Isfolkets ulykkelige, Tristan, kan aldrig være sammen med en kvinde, eller få børn. Men da han drages ind i nogle mystiske hændelser på Christian den femtes slot, får han en mission.
En fyrstindes lille datter bliver voldtaget, og så tager begivenhederne en drejning, som hverken Tristan eller hans slægtninge havde drømt om ...

Tristan lider stadig under det, der skete da han var helt ung. Villemos ungdomsforelskede Eldar Svartskogen havde en søster, der også nærede et indædt had mod Isfolket. Hun havde skab og forførte Tristan, så hun kunne overføre sygdommen til ham med vilje.
At hun blev gravid af deres møde, var der ingen der vidste.

Tristan plages af minderne fra dengang og har altid været en indadvendt og melankolsk type. Han har ikke knyttet sig til nogen, og derfor er det spirende venskab mellem ham og den ulykkelige fyrstinde en lise for sjælen for dem begge, selv om der sker mange uhyggelige ting.
Voldtægten af den unge Marina, den efterfølgende graviditet, fyrstindens dødelige sygdom, og noget helt fjerde, som intet har med Tristan at gøre, udover at han bliver involveret.

Nogen har gravet for dybt under kongens slot, og der er opstået en orden, der vil kongen til livs. Da Villemo, Dominic og Ulvhedin kommer på besøg i Danmark er sagen på sit højeste, og det viser sig at det ikke udelukkende er menneskelige skabninger, der er medlem af ordenen.

De her bøger ryger utroligt hurtigt ned. Nu skal det jo selvfølgelig også siges at det kun tager vel godt 5-6 timer at læse en bog, men det er ikke den eneste grund. De er medrivende, fængslende og man drives gennem siderne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar