lørdag den 27. april 2013

Ritualer - Isfolket 23 - Margit Sandemo

Heike har endnu ikke fået sin arv, Gråstensholm, som den korrupte dommer Snivel har narret fra Isfolket.
Efter at have prøvet med det gode, må Heike meget mod sin vilje søge hjælp af nogen, man ikke gerne taler om. Her får han brug for den ganske unge Vinga, som stadig begærer Heike mere end godt er.

Sagfører Mengel, som hjalp dem med at få Elistrand tilbage, er svært lungesyg og har ikke kræfter til en opslidende retssag mod Snivel. Som de formodentlig ikke engang ville vinde, da han for det første bestrider et ret højt embede, og for det andet allerede har bestukket sine dommerkollegaer.

Heike, som altid har haft evnen til at tale med de ramte og udvalgte forfædre diskuterer nu om ikke den eneste mulighed er at slippe "det grå folk" løs på dommer Snivel. Heike vægrer sig. Han ved ikke om han er stærk nok til at beherske "det grå folk", som består af naturvætter, gengangere, udøde, mytevæsener og mange flere.
Han ser dog ingen anden mulighed og må - sammen med Vinga (som heldigvis stadig er jomfru, men da ikke med sin gode vilje) - gennemgå frygtelige ritualer for at kalde skyggelandet frem. Det lykkedes for dem, og da de ser den grå flok myldre ind på Gråstensholm, fortryder de bittert og frygter for konsekvenserne.
De havde dog intet valg. Alle ved at der på loftet på Gråstensholm ligger noget af værdi for Isfolket, selv om ingen ved hvad det er. Og dette "noget" må ikke falde i fremmedes hænder.


Dette er også en af de gode bøger. Også selv om man gentagne gange får lyst til at sparke den gode Heike hårdt bagi, fordi han af misforstået ridderlighed bekæmper sin egen kærlighed mod Vinga.
Heldigvis går det jo som det skal gå, og alle er glade. :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar