lørdag den 20. april 2013

Beskytteren - Isfolket 16 - Margit Sandemo

De to højt begavede efterkommere af Isfolket, den ramte Ingrid og videnskabsmanden Dan, begiver sig sammen med Ulvhedin op i Isfolkets dal for at finde Tengel den Ondes grav.
Ingrid er mest interesseret i at finde den forsvundne alrume, men turen får nogle konsekvenser, de tre ikke havde ventet ...

Dan er forsker og er blevet sendt til Sverige for at indsamle blomster til senere katalogisering. Han har en idé om at han i den forbindelse vil drage til Isfolkets dal for at få stillet sin nysgerrighed omkring Tengel den Ondes grav.
Da Ulvhedin og Ingrid, de to ramte i hver sin generation, hører om dette, bliver feberen tændt i deres blod. Ingen skal tage til Isfolkets dal, uden de er med.
Undervejs går det dog op for Dan, at han har startet noget, han ikke selv kan styre. Forbandelsen raser i dem begge, og det er kun med nød og næppe at de kan holde det i ave.

De ankommer til Isfolkets dal, og finder Kolgrims grav. Alrunen finder de også, selv om de ikke ønsker at tænke nærmere over omstændighederne. Der førte nogle underlige spor væk fra graven og ind under en busk.
Ulvhedin finder også - under påvirkning af et heksebryg - ud af hvor Tengel den Onde vogter i dalen. Både Kolgrim, Sol og Tarjei har tidligere set stedet og fornemmet Tengel den Ondes ondskab, og selvom Ulvhedin i sin beruselse af troldomsbrygget i første omgang mener at kunne besejre Tengel, må han dog hurtigt sande, at det slet ikke er muligt.

I øvrigt er det ikke sin grav, Tengel bevogter. Den grav findes nemlig ikke i Isfolket. Hvis da overhovedet ...Ingen kommentarer:

Send en kommentar