lørdag den 29. oktober 2016

Allies of the Night - Cirque du Freak - The Saga of Darren Shan #8 - Darren Shan

Dette er den 9. bog i den samlede serie om halvvampyren Darren Shan. Hele serien er delt op i 4 små trilogier, og dette er så nr. 2 i "Hunter Trilogien".

At den er blevet delt op, har jeg nu ikke taget så tungt, jeg har bare taget dem fra en ende af, og jeg har hygget mig gevaldigt det meste af tiden.

Men i en bog som denne, bliver det tydeligt at der er blevet spekuleret i det med de 4 trilogier.
Man er midt i "War of Scars", krigen mellem vampyrerne og vampanezerne (har ingen anelse om hvordan de skal oversættes til dansk), og man har i denne bog brug for at trække tingene lidt ud, så man kan lave 3 ensartede bøger.

Derfor bliver der udtænkt et plot, hvor en skoleinspektør pludselig dukker op på deres hotel, og siger at Darren er blevet indskrevet på skolen.
Halvvampyrer vokser ufatteligt langsomt. Han skal bruge fem år, for hvert menneskeår, og derfor ligner han nu en på 15, på trods af at han faktisk er 25.
Men det er ikke Darren eller hans mentor Larten Crepsley, der har indskrevet ham, men da skoleinspektøren truer med at gå til de sociale myndigheder, ender de med at lade ham begynde i skolen.

DET er et fejlgreb i bøger som denne. Der har været fart over feltet så længe, at det at han skal "spilde tid" på skolebænken, mens de andre leder efter "The lord of the Vampaneze", virker helt forkert. Det siger sig selv at det er en fælde, men alligevel går han med til det. Og den næste fælde vader han også ind i, selv om den kunne ses på flere meters afstand.

Jeg synes det er synd, at en ellers fremragende bogserie bliver ødelagt om spekulationer om de 4 x trilogier. Denne bog kunne næsten have været undværet helt, selv om gensynet med hans kæreste fra bog nr. 3, var glædeligt og nok også får betydning, så kunne det godt have været lavet anderledes.

Denne bog får derfor kun 3 stjerner.


Forlag: Blackstone Audio
Sider i trykt udgave: 215 sider
Lyttet til som engelsk lydbog - 4 timer og 34 minutter - Oplæst af Ralph Lister

Omtale:
Darren Shan, Vampire Prince and “vampaneze” killer, faces his worst nightmare yet school. But homework is the least of Darren’s problems. Bodies are piling up, time is running out, and the past is catching up with the hunters fast. Darren must forge new alliances and try to unravel the mystery behind the malevolent forces that have been set in motion against him. In this second part of the Hunters trilogy, the stakes are raised and the pace quickens to keep listeners on the edge of their seats.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar