onsdag den 3. december 2014

Legionæren VIII - Galejen - Jens Jørgen Hansen

Marcus og hans legionærer falder i baghold og tages til fange. De gøres til galejslaver for at arbejde sig som straf for kampene mod senator Plinius.

Stump forenes med Optio og Kokken, der begge er blevet solgt som gladiatorer til Galan. Deres trænng bliver kort; Optio sendes hurtigt ud i en kamp, hvor modstanderen er en af Plinius' gladiatorer, og hvor kun vinderen overlever.

I nord begynder krigen; Bart overfalder byen, hvor Ulf og Maria bor, og dræber høvding Svend.

På galejen spekulerer Marcus og de andre legionærer på flugt. Det lykkes dem at overtage galejen, men to fjendtlige fartøjer med langt bedre bevæbning stævner ud mod deres tilholdssted. Et ulige slag til søs mellem kampklare legionærer og Marcus' udmarvede, svækkede gruppe af galejslaver synes uundgåeligt.

YYYYYY

Dette er den 8. bog i Jens Jørgen Hansens serie om den romerske legionær Marcus. Vi har fulgt Marcus siden han som ganske ung trådte ind i den romerske hær, fuld af iver og kampgejst, og nu 7 bøger senere, er han vokset til en voksen, fornuftig og kløgtig hærleder.

Efter at de i bog nr. 7 blev sendt ud til en øde forpost på den spanske kyst og efterfølgende blev brugt i et politisk magtspil, er de nu endt som galejslaver. En skæbne, der ofte blev forbundet med den visse død.
Men Marcus og hans mænd er trænede legionærer og måske lidt mere snarrådige end almindelige slaver, så der er måske håb for dem. :-)
Nu fik jeg måske afsløret for meget, men der kommer jo en bog 9 og 10, efter hvad jeg har hørt. ;-)

Jeg synes stadig at serien holder. Den er god til unge historisk interesserede læsere, der ikke ønsker for tung læsning. Det er også spændende emner, der rulles op; gladiatorer, galejslaver, krig og meget mere, og det hele bliver præsenteret på en god og velskrevet måde.
Den burde nok kunne fastholde selv yngre læsere.

I det hele taget fremstår serien godt redigeret og som gedigent arbejde.

Tak til forfatter Jens Jørgen Hansen for anmeldereksemplar.

Forlag: Mellemgaard
ISBN: 978-87-932043-86
Sider: 164
Anmeldereksemplar

Ingen kommentarer:

Send en kommentar