fredag den 5. juni 2015

Dragonfly in Amber - Diana Gabaldon


For twenty years Claire Randall has kept her secrets. But now she is returning with her grown daughter to Scotland's majestic mishrouded hills. Here Claire plans to reveal the truth as stunning as the events that gave it birth: about the mystery of an ancient circle of standing stones ... about a love that transcends the boundaries of time ... and about James Fraser, a Scottish warrior whose gallantry once drew a young Claire from the security of her century to the dangers of this.

Now a legacy of blood and desire will test her beautiful copperhaired daughter Brianna, as Claire's spellbinding journy of selfdiscovery continues in the intrigue-ridden Paris court of Charles Stuart ... in a race to thwart a doomed Highland uprising ... and in a desperate fight to save both the child and the man she loves.


Dette er den anden bog i serien "Outlander". I den første bog mødte vi Claire Fraser, en feltsygeplejerske fra 2. verdenskrig i 1945. Da hun er på sin anden bryllupsrejse med sin mand i 1945 for at genfinde forholdet, besøger de en hedensk stencirkel, og da hun vender alene tilbage til dem, bliver hun pludselig hvirvlet 200 år tilbage i tiden.
Se omtalen her.

I "Dragonfly i Amber" sker der et kæmpe tidsspring. Vi forlader Claire og James på vej til Paris for at stoppe Charles Stuart i sine planer om at gøre oprør mod den britiske overmagt i Skotland. Men dette skal naturligvis gøres med list for det er kun Claire der ved at den skotske oprørshær vil tabe og udradere højlændernes levevis.

Jeg må tilstå at jeg havde noget svært ved at komme igennem den del af bogen der foregik ved det franske hof. Af en eller anden årsag kan det franske hof virkelig, virkelig ikke fange mig (i modsætning til så mange andre hoffer), og jeg ville meget hellere høre om Claire og Jamie. Ikke fordi ... der var masser af Jamie & Claire scener (både af de alvorlige og de dampende), men det var starten af bogen og den sidste halvdel, hvori de vender tilbage til Skotland, der virkelig tænder mig.

Men da de så vender tilbage kunne jeg næsten heller ikke vende siderne hurtigt nok. Vi VED jo hvad der vil ske, for det har Claire fortalt os. Den skotske oprørshær vil tabe med kæmpemæssige tabstal og de skotske klaners levevis vil blive forbudt. Og selv om de forsøger at forpurre kongens planer, er der jo kun SÅ meget de kan gøre (uden i øvrigt at blive dømt for forræderi af både den ene og den anden side).

Til sidst må de erkende at de ikke kan afværge historiens gang, men blot sikre hinanden på bedste vis, også selv om det betyder endeløs sorg for dem begge.

I øvrigt har jeg lige hørt at Gyldendal har købt de danske rettigheder og at Outlander (den første bog i serien) kommer til efteråret. Godt nok med den gyselige titel: "Den engelske kvinde", men indholdet er forhåbentlig godt nok.
(Outlander eller Sassenach er skotske termer for en fremmed).

Hov, i øvrigt kan jeg sætte endnu et kryds af på min bogbingo-plade, da det her er den 2. bog i en serie.

Forlag: Random House Inc.
ISBN: 978-03-85302-319
Sider: 768 
Købt trykt eksemplar
Sprog: Engelsk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar