mandag den 15. juli 2013

Udvælgelsen - Det Mørke Tårn 2 - Stephen King

Revolvermanden Roland har brug for hjælp på sin rejse mod Det Mørke Tårn. Han er hårdt såret, men på stranden i den sælsomme verden finder han tre døre, der alle fører til New York.

I New York allierer han sig med den unge narkosmugler Eddie Dean og den skizofrene negerkvinde Detta Walker/Odetta Holmes.

På deres videre færd bliver Detta/Odettas lumske intriger en hæmsko, da hun gør alt for at bringe sine følgesvende i yderste livsfare ...


Pudsigt og uden relevans for historien. Lagde I lige mærke til at Eddies hudfarve ikke bliver nævnt, men at forfatteren til bagsideteksten følte det nødvendigt at fremhæve at Detta/Odetta var farvet?
Nåh, strøtanke.

Jeg er nu godt i gang med Stephen Kings serie om Det Mørke Tårn, og er nu fuldstændig grebet af den. Hvor første bog var lidt famlende, så er Udvælgelsen meget mere målrettet. Der er mere fremdrift i, selv om den dybest set kun handler om Roland og hvordan han finder sine følgesvende gennem de tre døre.
Alene det, er faktisk temmelig imponerende. Hvordan kan man skrive noget, der griber folk, hvor tre folk bare går hen ad en strand?
Ok, der er hummeruhyrer, døre til parallelverdener, Eddies abstinenser, Detta/Odettas skiftende og farlige personlighed og ikke mindst Roland selv, så der er jo rigeligt af handling i, men King kan altså noget. Med ufatteligt få virkemidler kan han gribe læseren og føre dem af sted ved hånden, og der er altså ikke mange, der besidder den evne.

Det er et dejligt gensyn, og jeg glæder mig til at læse videre.


1 kommentar:

  1. Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

    Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

    Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

    Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hastende hjælp af enhver art, kontakt doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818 og kontakt også læge Zuzu på Viber via +2347013499818

    SvarSlet