mandag den 15. juli 2013

Udvælgelsen - Det Mørke Tårn 2 - Stephen King

Revolvermanden Roland har brug for hjælp på sin rejse mod Det Mørke Tårn. Han er hårdt såret, men på stranden i den sælsomme verden finder han tre døre, der alle fører til New York.

I New York allierer han sig med den unge narkosmugler Eddie Dean og den skizofrene negerkvinde Detta Walker/Odetta Holmes.

På deres videre færd bliver Detta/Odettas lumske intriger en hæmsko, da hun gør alt for at bringe sine følgesvende i yderste livsfare ...


Pudsigt og uden relevans for historien. Lagde I lige mærke til at Eddies hudfarve ikke bliver nævnt, men at forfatteren til bagsideteksten følte det nødvendigt at fremhæve at Detta/Odetta var farvet?
Nåh, strøtanke.

Jeg er nu godt i gang med Stephen Kings serie om Det Mørke Tårn, og er nu fuldstændig grebet af den. Hvor første bog var lidt famlende, så er Udvælgelsen meget mere målrettet. Der er mere fremdrift i, selv om den dybest set kun handler om Roland og hvordan han finder sine følgesvende gennem de tre døre.
Alene det, er faktisk temmelig imponerende. Hvordan kan man skrive noget, der griber folk, hvor tre folk bare går hen ad en strand?
Ok, der er hummeruhyrer, døre til parallelverdener, Eddies abstinenser, Detta/Odettas skiftende og farlige personlighed og ikke mindst Roland selv, så der er jo rigeligt af handling i, men King kan altså noget. Med ufatteligt få virkemidler kan han gribe læseren og føre dem af sted ved hånden, og der er altså ikke mange, der besidder den evne.

Det er et dejligt gensyn, og jeg glæder mig til at læse videre.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar