mandag den 15. juli 2013

Ødemarken - Det Mørke Tårn 3 - Stephen King

Stephen Kings mammut-saga om revolvermanden Roland og hans mere eller mindre frivillige følgesvende er godt på vej til at blive vor tids mest fascinerende stykke fantasi-foder.
Vi bevæger os længere og længere ind i - eller bort fra - Rolands verden, og de ting, vi møder på vor færd, bliver stadig underligere.

Ødemarken er tredje bind i sagaen om Det Mørke Tårn - men vi er sandsynligvis stadig kun ved begyndelsen af vor vandring mod Tårnet, hvis magiske tiltrækning i dette bind begynder at indvirke på andre end Roland.
I dette bind møder vi Shardik, en af de tolv frygtindgydende vogtere af porte, der fører til Midtverden, hvor Tårnet ... måske ... befinder sig.

Vi møder også et i bogstaveligste forstand besat hus, kommer gennem en by beboet af lutter gamle mennesker, gør ufrivilligt holdt i en storby, der kan få vor verdens Belfast til at ligne en badeby i vinterhalvåret, og vi finder en børnebog, der viser sig at være en af nøglerne til de mange gåder på vejen til Det Mørke Tårn.

... og når vi nu taler om gåder, så har du ikke oplevet noget, før du har mødt Blaine, den talende og tænkende computer, der skal hjælpe vores venner videre.

De er nu fire i deres kah-tet. Roland, Eddie, drengen Jake og Susannah, nu hvor Detta/Odetta er blevet samlet til en tredje personlighed. Og nu er det ikke længere kun Roland, der bliver drevet mod tårnet. De tre andre, som er kommet igennem til Rolands verden gennem døre, er ikke længere sikre på om de virkelig ville tilbage, hvis de fik muligheden. Det er deres ka, deres skæbne.

Jeg har læst denne bog ret hurtigt, og jeg som sagt meget grebet af serien. Heldigvis var nr. 4 ikke udlånt på biblioteket, så jeg kan bare fortsætte, men de næste bliver jeg nødt til at bestille. Desværre har jeg selv kun anskaffet mig nr. 1 og 2.

Jeg prøver jo altid at lure King nogle tricks af, for han er altså formidabel til ikke blot at beskrive handling, men også de stille passager. Hans måde at beskrive mennesker på er - for mig at se - uden sammenligning. Man kan nemt visualisere dem for sig, og efterhånden føler jeg mig næsten som det femte medlem at deres kah-tet.


1 kommentar:

  1. Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

    Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

    Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

    Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hastende hjælp af enhver art, kontakt doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818 og kontakt også læge Zuzu på Viber via +2347013499818

    SvarSlet