lørdag den 6. juli 2013

Den Franske Revolution - Nicola Barber

Mellem 1789 og 1799 gennemgik Frankrig en dramatisk forvandling fra kongedømme til republik.
Revolutionen påvirkede alle sider af det franske samfund. Styreformen, lovgivningen og skattesystemet blev først reformeret og derefter fuldstændig ændret.
Mange mennesker endte i guillotinen, og - for første gang - mærkede almindelige mennesker friheden.
Denne bog undersøger nogle af spørgsmålene i forbindelse med denne berømte og voldsomme periode i historien.

Nu har jeg omsider lagt mig fast på hvad kulissen skal være for min næste roman, og jeg har valgt den franske revolution, som jeg ved skammeligt lidt om.
Det eneste jeg stort set kan huske fra den, var dronning Marie Antoinettes bemærkning om at når de fattige manglede brød, måtte de da bare spise kage. Og da ironi ikke var så ofte brugt dengang, må det vidne om en totalt mangel på forståelse på hvordan andre mennesker.

Jeg har skrevet historiske baserede romaner og noveller gennem mange år, og i starten greb jeg researchen helt anderledes an. Jeg var dødsens ræd for ikke at vide nok, for at glemme noget, for ikke at virke troværdig. Og jo mere jeg dykkede ned i stoffet, desto mere angst blev jeg faktisk.
Med det resultat at jeg endte med at vide alt alt for meget, og det udgør så en risiko for selve historien, for man får ofte pakket alt for meget information ind, som slet, slet ikke er nødvendig. Som gør den fiktive tekst tungere og mere besværlig end det er nødvendigt.

Efterhånden griber jeg det lidt smartere an. Jeg gjorde det også med min seneste roman Freaks, der foregik i London i 1800 tallet, og det virker faktisk ret godt, så derfor vil jeg gøre tilsvarende med min endnu navnløse franske roman.

Og her er virker det forbavsende godt at starte med en fagbog skrevet for børn. De er altid super illustrerede og forklarer begivenhederne ganske enkelt og simpelt. Så har man hovedtrækkene på plads og kan altid nørde videre i bestemte hændelser, der kan få afgørelse for romanen.
Dernæst ser jeg en masse film og læser bøger, der omhandler samme periode. Derfra får man visuelt en masse foræret ifm. tøj, holdninger og omgivelser.

Nåh, det skulle egentlig være en boganmeldelse det her, men der er ikke så meget at sige. Den behandler stoffet godt og ordentligt, giver gode henvisninger til andet man kan læse om, og er flot illustreret.


4 kommentarer:

 1. Spændende at du er ved at skrive en roman. Hvilke genrer skriver du?
  Jeg kiggede lidt på din forfatterblog - meget interessant. Jeg ville ønske at se mig selv som forfatter, men lysten til at skrive er der ikke rigtigt, tror jeg mere er en læser. Jeg elsker at forsvinde ind i andres verdener, men har stor respekt for jer der gør. Vil bestemt følge mere med i din forfatterblog.

  SvarSlet
 2. Hej Sarah
  Jeg skriver helst historisk. Jeg har været rundt i forskellige genrer, men det er i den historiske kulisse jeg befinder mig bedst.
  Der er da så bestemt heller ikke noget galt at være læser. Det er jeg også selv. Og hvis man ikke helt kan finde lysten, så skal man slet ikke give sig i kast med at skrive romaner. Da slet ikke hvis man ønsker at få dem udgivet, for det er tidskrævende, dårligt betalt og det giver mange slag i ansigtet.
  Man skal kun gøre det, hvis man ikke kan lade være. :-)

  SvarSlet
 3. Nårhja ... og fordi det er skønt, når personerne bliver levende under fingrene på én. :-)

  SvarSlet
 4. Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

  Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

  Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

  Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hastende hjælp af enhver art, kontakt doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818 og kontakt også læge Zuzu på Viber via +2347013499818

  SvarSlet