tirsdag den 29. november 2016

Hårspættens hårspændespæn - Thomas Stordal Philipsen

Dette var en af de bøger, som min datter har fået til anmeldelse, men der gik et stykke tid før hun fik lyst til at læse den.
Lige for tiden er der gået Harry Potter i den. :-)

HÅRSPÆTTENS HÅRSPÆNDESPÆN handler om fuglene og dyrene i Syvmileskoven, der bestyres af den krakilske borgmester;  Ronald Krikand med  god hjælp af hans dumme og underkuede følgesvend; Villy Væsel.

Hovedpersonen er nok Henry Hårspætte og hans ven Krage Kristian.

Bogen består af flere små historier om dyrene i historien, og er fyldt med fugle-udtryk og pun's som da Jøren Myrelus skal styre slaget ved skovens Grand Prix og fx Simon Skovskade, der sidder på hårspændet i sin noget specielle skovskadestilling."

Puns der nok vil gå hen over hovederne på børnene, men som kan til morskab for den voksne.

Det er også en bog som kan være svær at læse op med navne som Henry Hårspætte og Birte Kærsanger og selvsagt: Hårspættens hårspændespæn.

Men min datter grinede meget af den, og hvad der især vakte lykke var sangene bagi bogen. Kendte børnesange, der var omskrevet med fugletema.
Dem sang vi igennem flere gang hvilket var temmelig underholdende.

Humor er en svær ting at beskrive, og jeg må nok indrømme at jeg af og til rullede med øjnene, men den ramte fint min datter, og det er jo trods alt det vigtigste.

Tak til Forlaget Mellemgaard for anmeldereksemplar.


Forlag: Forlaget Mellemgaard
Sider: 74
Trykt anmeldereksemplar.

Bagsidetekst:
Beskrivelse: I Syvmileskoven sker der de mærkeligste ting. Hårspætten Henry (hvilket i sig selv er mærkeligt – en fugl med hår!) studerer biller i sit drivhus sammen med sin bedste ven Krage Kristian. Soldaterbillerne er de mest spændende, men man skal dog ikke spise dem! Et andet sted i skoven opfører billerne en billeballet i bedste westernstil. Her møder du blandt andet Bille The Kid og Buffalo Bille!Alt imens forsøger borgmesteren i smådyrsbyen Hårkøbing, Ronald Krikand, at blive præsident i hele Syvmileskoven. Til (stor!) ”hjælp” har han sin tro følgesvend, Villy Væsel. En dag finder Henry Hårspætte nogle hårspænder, som et menneske har ”tabt”. Snart galoperer han rundt på et af dem, og flere af skovens fugle følger trop. Hermed ser en ny sportsdisciplin dagens lys: et hårspændespæn!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar