fredag den 3. januar 2014

Sjælekvant - Magerne 1 - Kent Carlson

Bagsidetekst:
Johan er præstesøn, og netop startet på teologistudiet, da han møder den mystiske, men meget smukke Kirsten.
Han får taget mod til, at invitere hende ud, og overraskende nok siger hun ja tak. Men aftenen ender med et intimt øjeblik, hvor der sker noget højst uventet. Og da Kirsten vil forklare, hvad der foregår på en bænk i det fri, bliver der pludseligt skudt på dem...

Kirsten er en såkaldt "Mager". Et menneske med særlige evner. Og hendes møde med Johan var ikke tilfældigt. Hun tror nemlig at Johan også er en "Mager".
Johan bliver efter mødet med Kirsten, kastet ud i tumultagtige eventyr af erotik, skuddramaer og religionsteorier han har svært ved at acceptere som troende kristen. Men hans kærlighed til Kirsten viser sig så stor, at han ender med at kaste alt overbord, for at redde hendes liv.

Jeg er blevet bedt om at anmelde denne bog, og da det er en selvudgivelse, bør jeg anmelde "hele pakken".

Selve bogen er lavet af en fin paperback kvalitet med en flot, fængende forside. Det blå og meget intense cover passer fint med bogens indhold, så her har forfatteren ramt helt rigtigt.
Skrifttype og størrelse og er også fin og læsevenlig.

Romanen "Sjælekvant" som er den første bog i en længere serie handler som ovenfor nævnt om præstesønnen Johan og hans møde med Kirsten, som er "Mager". Magere er folk med særlige evner og der findes legender om dem helt tilbage til sumerernes tid for 6.000 år siden.

Johan, som er en noget kikset, naiv, genert og tilbageholdende ung fyr, bliver udfordret i sin religiøse grundvold af Kirsten og hendes far, der har en anden - og ret kontroversiel - version af bibelhistorien.
Og denne del er jeg meget betaget af. Det er altid spændende, når de traditionelle versioner af bibelhistorien bliver udfordret.

Så grundlæggende kan jeg virkelig godt lidte ideen bag historien.

Men ... jeg har desværre nogle ankepunkter, og det piner mig faktisk at fremlægge dem, men med ærlighed kommer man jo længst.

Jeg har det noget svært med personerne. Eller ... det er nok især Johann, som jeg ikke føler virker særlig troværdig på mig. Kirsten er et meget levende og sanseligt menneske, der konstant er i sine følelsers vold, så hende forventer man noget irrationalitet fra, men jeg synes at de generelt handler ret utroværdigt.
Som fx da der bliver skudt på dem. Eller andre episoder, som jeg ikke skal røbe her, hvor tingene kommer ud på et overdrev, som ... ja, det virker som sagt ikke realistisk eller overbevisende for mig.

Deres dialog ... jeg ved ikke om forfatteren har tilstræbt sig en ungdommelig tone, da personerne jo ikke er så gamle, men den virker meget påtaget for mig. Især da den ofte bliver videreført til faren Mogens.

En ting, som også irriterer mig, men som ikke er en decideret fejl, er selve opsætningen omkring replikkerne. I mine øjne er det på det nærmeste en dødssynd at have hårdt linjeskift i en fortsat dialog. Altså når personen har en replik, og man afbryder replikken for at indsætte en handling, skal replikken fortsættes i samme afsnit, hvis det er den samme person der taler.
Desværre er forlagene eller redaktørerne her i Danmark ikke særligt konsekvente omkring dette, men jeg synes godt nok det er læseforstyrrende.

Og endelig ... og nu skal jeg nok snart stoppe, så forfatteren ikke får det virkelig dårligt ... så er der tegnsætning og korrektur. Jeg tror det er vigtigt at have korrekturlæsere på sine bøger, for man kan ikke se fejlene selv. Der er ikke mange stavefejl, men tegnsætningen skal der kigges på til de næste bøger.

Jeg har også fået tilsendt bog nr. 2 i serien, "Herodes Ring", som jeg er i gang med i skrivende stund, og jeg håber at der kommer nogle interessante historier om magerne, som er det mest spændende ved bøgerne.Ingen kommentarer:

Send en kommentar