mandag den 29. september 2014

Legionæren VII - Umulige odds - Jens Jørgen Hansen

Marcus og hans mænd er blevet gemt af vejen i en lille afsondret kystby i Spanien. Her slår de sig på saltsydning og handel.
Stump er flygtet sydpå og har fundet sig et hjem i bjergene, men indhentes af sin fortid og tvinges til at arbejde for Galan, som driver en gladiatorskole.
I nord hos Maria og Ulf bliver der lagt op til ufred; røverkongen Bart, der i sin tid bortførte Maria, er gået i tjeneste hos den onde kong Gizur, der ønsker at underlægge sig landet.

En årelang ventetid for Marcus og legionærerne afbrydes brat, da Plinius, en magtsyg senator, beslutter sig for at erobre sølvminerne i det nordlige Spanien og udråber sig selv som Kejser.
Sixtus og Legatus Legionis sender Marcus og hans tyve mænd i kamp mod Plinius' legion for at vinde tid til at redde minerne, men kan 20 mand overhovedet bremse over 5.000 legionærer på vej i krig?

YYYYYY

Dette er den 7. bog i serien og legionæren Marcus, og her følger man ham, hvor han og hans mænd - som et led i en studehandel - er blevet sendt i skammekrogen, her i form af en lille, øde udpost i det vestlige Spanien.
Driftig som Marcus og hans mænd er, får de dog snart vendt situationen til noget positivt, indtil de bliver forviklet i et politisk magtspil, hvor de skal kæmpe mod ulige odds.

Igen er dette en bog, der ligefremt og let læseligt beskriver legionærernes liv og færden. Deres kampe, deres sejre og også deres nederlag.
Det er godt beskrevet uden særligt mange dikkedarer, og der svælges ikke i hverken blod eller følelser.

Som jeg har sagt før er det en god serie til drengelæserne, der gerne vil have noget action uden for mange omsvøb.


Forlag: Mellemgaard
ISBN: 978-87-93204-652
Sider: 166
Anmeldereksemplar

Ingen kommentarer:

Send en kommentar