søndag den 29. januar 2012

Potensgiverne - Karin Brunk Holmqvist

Sikke en vidunderlig, munter lille bog.

Det var da en sand fornøjelse at læse noget så varmt, underfundigt og hyggeligt.

Den handler om de to ugifte søstre Tilda og Elida (72 og 78), der bor sammen i deres barndomshjem, der ikke er blevet renoveret overhovedet siden forældrenes tid. Tiden går og alt har sin vante gænge i den lille svenske landsby, hvor de bor.

Lige indtil nabohuset bliver solgt til en viril og charmerende mand i halvtredserne. Så kommer der ellers skred i sagerne og søstrene liver op. Han renoverer nabohuset, og søstrene finder ud af at de også vil have et indendørs toilet, men hvordan skaffer man pengene til den slags?

De er alligevel nogle driftige kvinder og finder på at lave et postordrefirma, hvor de sælger et potensmiddel. Og på trods af deres generthed og de røde kinder, så ender de faktisk med penge nok til deres indendørs toilet.

Jeg kan så se ud fra anmeldelserne på internettet at folk enten elsker eller hader denne her bog. Ok, det er da ikke stor litteratur, men behøver det altid at være det? Sommetider er det vel også rart bare med en god, lille, livsglad historie, der får os til at trække let på smilebåndet

Jeg syntes i hvert fald at det her er en dejlig roman, som kan anbefales til alle, der ønsker en varm og glædelig læseoplevelse.

Næste bogprojekt: Den sidste henrettelse - Jesper Wung-SungIngen kommentarer:

Send en kommentar