mandag den 7. januar 2013

Stemmer fra fortiden - Barbara Erskine

Denne roman har jeg læst nu mindst fire gange. Jeg læste den, købte den, mistede den, købte den, mistede den og nu har jeg så igen fundet den hos en antikvar.
Og denne gang giver jeg den ikke fra mig!! :-)

Jeg er stadig vild med den, selv om jeg nu - næsten ti år siden sidste gennemlæsning - kan se nogle småfejl og noget i handlingen der halter hist og pist.

Det handler om den egenrådige Jo Clifford, der arbejder som freelance journalist. Hun bor alene, men er kæreste med den charmerende Nick Franklyn. Hun sælger en stribe artikler til et magasin, hvoraf en af dem handler om reinkarnationer.

Hun mener selv at hun ikke kan hypnotiseres, da hendes kærestes storebror (Sam Franklyn) allerede i collegetiden forsøgte at gøre det, men virkeligheden er, at hun var uhyre nem at hypnotisere, og nær var ved at dø i forsøget. Men Sam og hans kollega blokerede hendes hukommelse dengang.

I sin daværende reinkarnation var Jo, adelsdamen Mathilda de Braose, som levede i Wales i 1200tallet. Hun var gift med den brutale William de Braose, elskede Richard de Clare og var elsket af Kong John Plantagen, der i sidste ende kostede hende livet.

Da hun nu underlægger sig selv hypnose igen, begynder den tidligere eksistens at tage magten over hendes nuværende liv. Der bliver spundet et større net, som jeg ikke vil afsløre her, men det viser sig at de tre mænd dengang alle er tilbage i hendes nuværende liv, og de vil alle have del i hende på mere eller mindre dramatisk vis.

Jeg vil som sagt ikke afsløre mere, men den er helt bestemt læseværdig. Jeg synes det er en fantastisk historie og vil tage den frem igen om nogle år. Det kan der vist ikke være tvivl om.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar