fredag den 6. april 2012

Legionæren II - Jens Jørgen Hansen

Legionæren II er anden del i serien om den unge Marcus. Han startede ud som almindelig romersk legionær, men er - med sin tæft og snilde - hurtigt steget i graderne.

Efter sidste gang - hvor germannerne angreb dem - har de forbedret deres fæstning, de har fået tilført nyt mandskab og opfinder i deres lediggang nye og forbedrede måder at forsvare fæstningen på.
Mod nord planlægger germannerne et storangreb, og de er anført af den ondsindede Hilthred, som blev frygtelig forbrændt under deres sidste møde og derfor hader romerne af et godt hjerte.

I denne bog bliver den unge Marcus også forelsket i slavepigen Maria, hvilket kommer til at gå en del ud over hans evner både som legionær men især som befalingshavende.

Som jeg vist skrev sidste gang er dette en stilfærdig bog, der ikke gør det store væsen af sig. Den er hurtigt læst, og sproget fungerer rigtig godt. Og når man selv er i gang med en romersk historie, er det jo genialt at få "smagen" af romerne med.

Desuden er det dejligt at se romerriget fra en anden vinkel. Ikke fra de knejsende bygninger fra Forum Romanum, eller fra kejsernes himmelske vinkel, men fra en legionær med sandalerne nede i sølet.

Næste bogprojekt: Richard Blachman - Blaze


Ingen kommentarer:

Send en kommentar