tirsdag den 14. februar 2012

Legionæren I - Jens Jørgen Hansen

Sidst jeg var på biblioteket, gik jeg og ledte efter noget der smagte af Rom. Jeg er jo selv i gang med en roman, der udspiller sig i Rom, og da jeg ikke lige havde overskud til at genlæse hele Den Romerske Familie, blev jeg glad da jeg så denne her.

Den virkede lige til at gå til, og var om almindelige mennesker. Ofte er de historiske romaner jo om herskerne og adelen (incl mine egne), så det var rart at læse noget mere jordnært.

Legionæren I (der er første bind i en serie på 4) handler om den unge Marcus, der bliver optaget som romersk legionær. Efter endt træning bliver han sendt nordpå til grænsen mod Germanien.
Her skal han bevogte en dæmning mellem Romerriget og Germanien, der dog snart angribes af høvdingesønnen Hilthred, hvor Marcus viser sig at være en snarrådig og modig soldat.

Jeg kan egentlig godt lide bogen. Den er nem at gå til, der er ikke voldsomt mange intriger, og den flyder stille og roligt derudaf. Forfatteren har fanget stemningen og smagen som jeg selv forestiller mig den.

Historien er måske ikke så bredt favnende, men jeg forestiller mig faktisk at den er skrevet lidt til drenge, der ikke gider at kaste sig over de tykke bøger, som historiske romaner ofte er.

Næste bogprojekt: Faust af Christopher MarloweIngen kommentarer:

Send en kommentar